Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018

Σόκ και δέος σε θεραπεία καρκίνου ! Ένα φοβερό θαύμα του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης…


agios efraim LARNAKA

Μέσα σ΄αυτήν την ιερή λάρνακα βρίσκεται ολόσωμο το ιερό λείψανο τού μεγαλομάρτυρος Αγίου Εφραίμ. Χιλιάδες κόσμος έρχεται και το προσκυνάει με σεβασμό και ευλάβεια όλες τίς ημέρες τού έτους.
Καί ειδικά στίς αγρυπνίες τής εορτής του εκατοντάδες νέα παιδιά αγόρια και κορίτσια καταφθάνουν στίς μία, δύο, και τρείς μετά τα μεσάνυκτα ( τήν ώρα πού χιλιάδες άλλα νέα παιδιά διασκεδάζουν μεθοκοπώντας στα κέντρα διασκέδασης ). Έρχονται με ανθοδέσμες καί κάνιστρα γεμάτα ακριβά λουλούδια πού αρέσουν στον Άγιο και τα εναποθέτουν στήν λάρνακα ώς έλάχιστη ένδειξη αγάπης σ΄αυτόν, ή καί εκπλήρωσης κάποιου τάματος - θαύματος πού τούς έκανε ο Άγιος...

Εντύπωση μας έκανε η διήγηση ενός νέου παιδιού , μοντέρνου κατά τα άλλα πού δεν είχε και πολλά πολλά με την Εκκλησία και με τούς Αγίους όπως μάς έλεγε. " Αυτό πού μού συνέβη μάς είπε θα το θυμάμαι χρόνια...Πήγα κι΄εγώ εκείνο το βράδυ τής μνήμης του Αγίου, είδα τόσα νέα παιδιά και σκέφθηκα αποκλείεται τώρα να έχουν χάσει όλοι αυτοί το μυαλό τους, εδώ κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει...
Πήγα κι΄εγώ να προσκυνήσω αλλά πρίν ακουμπήσω το πρόσωπό μου στό τζάμι, πού από κάτω ήταν η ιερά κεφαλή του Αγίου, δέχθηκα μιά εκκένωση ηλεκτρική πού με τράνταξε καί μέ τίναξε μισό μέτρο πέρα ! Έχασα τον εαυτό μου...

Ξαναδοκίμασα δεύτερη φορά τό ίδιο, αλλά με λιγότερη ένταση και μόνο την τρίτη φορά μ΄αφησε ο Άγιος να τον προσκυνήσω! Ζώ και ομολογώ "η Ορθόδοξη πίστη μας είναι ζωντανή, καί αλλοίμονο σε όσους-όσες φύγουν απ΄ αυτή την ζωή και δεν τήν έχουν γνωρίσει..."

Η κυρία Σ.Κ., κάτοικος Καλαμάτας, το 2008, αισθανόταν κρυωμένη, αλλά δεν πήγε στο γιατρό. Επειδή όμως η κατάστασή της επιδεινώθηκε, αντί να βελτιωθεί, αποφάσισε να πάει.
Όταν τον επισκέφθηκε, είχε έντονη δύσπνοια κι εκείνος της συνέστησε να βγάλει αξονική τομογραφία στους πνεύμονες. Όταν του την πήγε, διαπίστωσε, ότι ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Από ΄κείνη τη στιγμή ξεκίνησε το δράμα της. Την έστειλε στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», όπου της έκαναν βρογχοσκόπηση κι επειδή διέγνωσαν ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ, ξεκίνησαν αμέσως χημειοθεραπείες, γιατί της έδιναν μόνον 20 μέρες ζωής...
                                            
Τόσο εκείνη, όσο και οι δικοί της, όπως ήταν φυσικό, κόντεψαν να τρελαθούν. Για καλή τους τύχη, μία μέρα, κάποιος τους μίλησε για τον Θαυματουργόν Άγιον Εφραίμ, που τους ήταν άγνωστος μέχρι τότε κι ένιωσαν να φουντώνει μέσα τους η ελπίδα.

Ο σύζυγός της την πήγε αμέσως στην Ιερά Μονή Του, στη Ν. Μάκρη, όπου ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΟ Ι. ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ και παρακάλεσαν την Παναγία και τον Άγιο να την κάνει καλά, γιατί έχει κι ένα ανάπηρο κορίτσι, που τη χρειάζεται.

Το βράδυ επέστρεψαν σπίτι τους και το επόμενο πρωί είχε φοβερή δύσπνοια και αβάσταχτο πόνο στο στήθος, που έφτανε μέχρι την πλάτη. Πήγε στο μπάνιο να νιφτεί, σκοπεύοντας να ξυπνήσει τον άντρα της, για να την πάει στο Νοσοκομείο και στη συνέχεια μπήκε στην κουζίνα, όπου κρατήθηκε από τον νεροχύτη, γιατί πονούσε φοβερά.
Το βλέμμα της έπεσε τότε στον ΑΓΙΑΣΜΟ, που είχε πάρει από το Μοναστήρι τού Αγίου. Έκανε με δυσκολία το σταυρό της κι ήπιε λίγο. Ξαφνικά, άρχισε να βογγάει και να βήχει κι ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΗΚΩΤΙ, ΠΟΥ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΕΙΧΕ ΑΙΜΑ. Αμέσως η δύσπνοια κι ο πόνος εξαφανίστηκαν κι ανάσανε με ανακούφιση.

Σκέφθηκε με χαρά, πως με τη Χάρη τού Αγίου, ΒΓΗΚΕ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ κι ήπιε πάλι ΑΓΙΑΣΜΟ, αφού σταυροκοπήθηκε. ΄Οταν ξαναέβγαλε αξονική τομογραφία, για να τη δει ο γιατρός που την παρακολουθούσε, διαπιστώθηκε, ω! του θαύματος, ότι Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.


Έκτοτε, κάνει κατά διαστήματα τις εξετάσεις που τις συνέστησαν οι γιατροί και βγαίνουν όλες καθαρές. Γι’ αυτό δοξάζει την Παναγία και τον Άγιον Εφραίμ, που της χάρισαν τόσο γρήγορα την υγεία της.


Από ευγνωμοσύνη, ο σύζυγός της έχτισε μόνος του, σ’ ένα χτήμα τους, στα Παλιάλωνα Αρφαρά Ν. Μεσσηνίας, ένα μικρό Εκκλησάκι, όπως το έταξε στον Άγιο.


ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΦΡΑΙΜ, ΔΥΣΩΠΟΥΜΕΝ ΣΕ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑΝ ΣΟΥ. ΑΜΗΝ!Δεν υπάρχουν σχόλια: