δρ. Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Stanford , ένας κορυφαίος λοιμοξιωλόγος μέ διεθνή απήχηση...
VIDEOS
https://www.youtube.com/watch?v=8A2uqdTyNKo&feature=emb_logo
Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο καθηγητής ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Stanford, δρ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως το lockdown δεν μπορεί να προσφέρει κάτι, παρά μόνο την καταστροφή.
Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει κάποιος φόβος και σε ορισμένο βαθμό είναι δικαιολογημένος. «Τα επιδημικά κύματα που κάνει ο κορωνοϊός είναι πάρα πολύ οξυκόρυφα και μπορούν δημιουργήσουν ξαφνική πίεση που δεν υπήρχε πριν».
Πρόσθεσε όμως ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών που μολύνονται δεν χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα. «Είναι άσχημο να δημιουργείται πανικός στον πληθυσμό γιατί αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να πάνε στα νοσοκομεία».
Συμπλήρωσε ότι αρκετοί ασθενείς διασωληνώθηκαν χωρίς να χρειάζεται, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ελάχιστες θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να δώσουν στα νοσοκομεία. «Χρειάζεται προσοχή έτσι ώστε να μην αποκλείσουμε από τα νοσοκομεία, άτομα που θα χρειάζονται νοσηλεία».
Παράλληλα είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο φόβος για αστρονομικά ποσοστά θνητότητας. «Είναι ένας δύσκολος ιός που μπορεί να κτυπήσει ευάλωτα άτομα, όπως τρόφιμοι γηροκομείου και νοσοκομεία».
Εξήγησε ότι η θνητότητα εξαρτάται από τον ιό και από αυτά που κάνουμε εμείς. Συμπλήρωσε ότι η παγκόσμια θνητότητα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 0.20%. Όμως...
++++++++++++++++++++++++
«Η θνητότητα διαμορφώνεται ανάλογα με τον τρόπο που εμείς χειριζόμαστε την πανδημία. Όταν κτυπάει γηροκομία, η θνητότητα είναι στο 25%, ένας στους τέσσερις πεθαίνει».
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και για το lockdown, τονίζοντας ότι είναι μια τυφλή λύση η οποία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. «Όταν απαγορεύεις την κυκλοφορία μετά από κάποια ώρα, τότε σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουν περισσότερα άτομα την ίδια ώρα».
Πρόσθεσε ότι η διάδοση του ιού σε θέατρα και τα συναυλιακά κέντρα είναι μηδαμινή, ενώ έχει και καταστροφικές συνέπειες στη ψυχική υγεία.
«Το 25% των νέων είχαν τάση αυτοκτονίας, είδαμε αρκετά τέτοια περιστατικά», συμπληρώνοντας ότι περιορίζουν τους νέους μέσα σε κλειστούς χώρους με μεγάλα σε ηλικία άτομα.
Τέλος ανέφερε ότι ο ιός πρέπει να μολύνει ένα ποσοστό του πληθυσμού, ανάλογα με την κοινωνία και με τον πληθυσμό.
«Οι περισσότερες χώρες δεν άκουσαν τις συμβουλές και αφού έχασαν την μάχη με τα τεστ εφαρμόζουν τώρα το καταστροφικό μέτρο του lockdown».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου